Гімн Матері



З нагоди Дня Матері, що відзначається в Україні з 1999 року у другу неділю травня, у відділі обслуговування користувачів Сумської ОУНБ розгорнуто загальнобібліотечний перегляд літератури «Гімн Матері».

Матір, продовжувачку роду, шанували всі народи в усі часи. Однак міжнародним святом День Матері став завдяки США. У 1910 році штат Вірджинія першим визнав його офіційним святом. Поступово друга неділя травня стала святом мам ще для 23 країн світу, а понад 30 країн обрали для нього інші дні.

Це свято – привід сказати мамі про те, що вона – найрідніша та найдорожча людина. В її честь пишуть вірші, складають пісні, дарують подарунки і несуть букети свіжих квітів, а люди чиї матері пішли з життя в цей день приколюють білу квітку до своєї одежі, вшановуючи пам’ять про них.

На експозиції представлено матеріали з фондів бібліотеки про матір та література на різноманітні теми, котра буде корисною для матусь. Це науково-популярні видання з історії, психології, педагогіки, етики, філософії, мистецтва, кулінарії та твори художньої літератури.

Запрошуємо до зали № 307.




Запрошуємо до зали № 307.




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика