Актуальні проблеми збереження довкілля



Фахівці відділу документів з природничих і аграрних наук Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки 25 – 26 травня 2023 року долучилися до X Міжнародної наукової конференції «Актуальні проблеми збереження довкілля», що проводилась в Сумському державному педагогічному університеті ім. А. С. Макаренка науковцями природничо-географічного факультету та науковцями Гетьманського національного природного парку в Тростянецькій публічній бібліотеці.

Програма конференції була надзвичайно насиченою і корисною. У наукових доповідях наголошувалося на важливих питаннях екологічної безпеки в Україні, раціонального природокористування, моніторингу стану лісових екосистем; аналізувався вплив якості довкілля на здоров’я населення; розглядалися нагальні питання рекреаційно-туристських потенціалів регіонів, надання екологічних послуг в сучасних українських реаліях та ін.

Учасників конференції зацікавив досвід проведення екологічних таборів в національному природному парку «Деснянсько-Старогутський (Сумщина), наукові дослідження Гетьманського національного природного парку (Сумщина), стратегія екологічної безпеки старопромислових територій (Естонія), екологічні проєкти м. Мена (Чернігівщина), потенціал в’їзного туризму (Полтавщина), екопарки Києва та ін.

Вдалим доповненням до змістовних повідомлень науковців були різноманітні екскурсії у м. Сумах (геологічний та зоологічний музеї СумДПУ ім. А.С. Макаренка, пішохідна екскурсія центральною частиною м. Суми, ботанічний сад СумДПУ ім. А.С. Макаренка) та у м.Тростянець (екскурсія по м. Тростянець і на озеро Журавлине – гідрологічну пам'ятку природи, об'єкт природно-заповідного фонду України (с. Стінка Сумського району).

Почерпнута актуальна наукова та пізнавальна інформація стане в нагоді бібліотечним працівникам при проведенні масових заходів та еколого-просвітницькій роботі.

Щиро дякуємо організаторам за запрошення і сподіваємось на подальшу спільну плідну науково-просвітницьку діяльність.

Детальніше з матеріалами конференції ви зможете ознайомитись за посиланням:

Програма конференції

Матеріали конференції





 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика