Гарний настрій без бар’єрів

 

Україна – європейська країна, для якої людина, її почуття та потреби є головними цінностями. Безбар’єрність для нас – нова суспільна норма. На часі впровадження інклюзивності та безбар’єрності у різних життєвих сферах. Проєкти з безбар’єрності не зупинились під час війни, а навпаки набули нового ще більшого значення. У Сумській ОУНБ відбуваються інформаційні та просвітницькі заходи з реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року.

Сьогодні в рамках проєкту «Резиденція тиші» працівники відділу обслуговування користувачів для людей з порушенням слуху, відвідувачів Сумської обласної організації Українського товариства глухих, провели захід «Чашка чаю в бібліотеці».

Присвячене воно було Міжнародному дню чаю. Мета свята – нагадати, що навколо однієї чашки ароматного напою збудовано цілу індустрію. Для нас листовий чай – просто хвилина спокою, а для людей, котрі вирощують та збирають його – важка щоденна праця.

На заході бібліотекарі з допомогою перекладача ознайомили гостей з історією виникнення чаю; чайними церемоніями країн Східної Азії; технологією вирощування, збирання, обробки чайного листа та іншою цікавою і корисною інформацією про цей чудовий напій. Була показана презентація, проведена вікторина з чайними призами. Присутні мали нагоду насолодитися ароматним напоєм та поспілкуватися за чашкою чаю.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика