Органічна їжа: модно чи корисно

 

Екологічно чиста продукція рослинництва і тваринництва – не тільки здоров’я нас і наших дітей, а й чисте довкілля, грунти. Це також продукція, з якою можемо вийти на зовнішні ринки. Органічне сільське господарство має значні переваги – такі продукти харчування не спричиняють алергічних реакцій, містять більше поживних речовин, вітамінів, макро- та мікроелементів.

А ще вони смачніші, бо виросли на «живій» землі. Органічний продукт – це той, при вирощуванні якого не використовують агрохімікати, синтетичні мінеральні добрива, генетично-модифіковані організми. У тваринництві не застосовують гормони, стимулятори росту, антибіотики.

Органічні продукти в Україні сертифікуються організацією «Органік стандарт», яка керується нормами Європейського Союзу. На такій продукції маркування ЄС «Євролисток» (12 зірок на зеленому фоні). У 2021 році в Україні з’явився державний логотип для маркування органічної продукції українською і англійською мовами.

Більше про переваги споживання органічної продукції вітчизняних виробників ви зможете дізнатися з книжкової виставки «Українська органічна продукція підкорює світ». Завітайте до відділу документів з природничих і аграрних наук ( зала № 201).

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика