НОНФІКШН

НОНФІКШН – література, яка інформує, навчає і надихає.

2 вересня розпочався Національний тиждень читання нонфікшн-літератури, який триватиме до 8 вересня. Темою тижня обрані слова українського мовознавця та літературного критика Юрія Шевельова «З історії незакінченої війни». Фокус уваги сконцентровано на нових виданнях історичної літератури. У візуальному оформленні використано орнаменти видатного українця, який зробив свій внесок і в науку, і у мистецтво, – Василя Кричевського.

Сьогодні український нонфікшн – один із дієвих шляхів боротьби з російською пропагандою в інформаційному полі. Чинити опір, відкривати своє, занурюватися в світ науки, історії, літератури чи мистецтва можна завдяки цій літературі.

В нашій книгозбірні представлені книги від провідних українських та світових фахівців, які охоплюють різні теми й спрямовані на різні вікові та соціальні групи. Обираючи найкращі нонфікшн книги, щоб отримати нові ідеї, дізнатися про інноваційні підходи в різних сферах, а також надихнутися досвідом відомих особистостей, ви сприятимете розвитку критичного мислення, розширенню світогляду та зміцненню особистих цінностей.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Пам’яті письменника Юрія Царика

Творча зустріч

Літні розваги в бібліотеці