ВІТАЄМО ЮВІЛЯРА!


19 вересня свій ювілейний день народження відзначає давній друг Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки, відомий український мистецтвознавець, художник-графік, член Національної спілки художників України, заслужений діяч мистецтв України Сергій ПОБОЖІЙ.

Сергій Іванович – автор численних монографій, мистецтвознавчих статей, краєзнавчих розвідок, ініціатор і організатор багатьох цікавих культурологічних акцій. Він багато років опікується поповненням фондів обласної книгозбірні, дарує свої нові книги і публікації, бере участь у проведенні бібліотечних заходів.

Відділ краєзнавчої літератури та бібліографії видав бібліографічний покажчик «Сергій Побожій» із серії «Мистецтвознавці Сумщини», у якому представлено науковий і творчий доробок Сергія Івановича Побожія. Він є третім, доповненим і переробленим виданням попередніх біобібліографічних покажчиків: «Сергій Побожій» (2004 р., вип. 1) та «Сергій Побожій» (2014 р., вип. 2).


Посібник містить «Хронологію життя і діяльності», складену самим мистецтвознавцем.

У покажчик увійшла бібліографія публікацій С. Побожія за 40 років його наукової і творчої діяльності, починючи з 1983 року до сьогодення, матеріали, які вчений редагував, рецензії, інформація про його участь як художника у виставках і про твори у музейних зібраннях і приватних колекціях, ілюстрації, а також література про наукову і творчу діяльність дослідника. Див. на сайті бібліотеки https://drive.google.com/file/d/12Esyzp9VR1-v--xCZA9xHJAmNgBCwIId/view

Зичимо міцного здоров’я і нових творчих звершень! Нехай невичерпна енергія, оптимізм і надалі будуть Вашими постійними супутниками в житті, а доля подарує багато світлих літ у мирі та добробуті.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Пам’яті письменника Юрія Царика

Творча зустріч

Літні розваги в бібліотеці