СВІТ ЗНАНЬ ВІДКРИВАЄ КНИГА




2 вересня – початок нового навчального року, день, який збирає разом всю країну: учнів та їхніх батьків, студентів, вчителів та всіх, хто продовжує свій шлях самоосвіти. Новий навчальний рік вкотре стартує в непростих умовах війни і її викликів: знову потрібно адаптуватися до незвичних форм навчання, які потребують відповідальності та самоорганізації.

Сумська обласна універсальна наукова бібліотека пропонує відзначити День знань, завітавши до книгозбірні, та переглянути книжкову виставку, яка обов’язково зацікавить кожного відвідувача розмаїттям представленої літератури.
 
Яскраві енциклопедії для найменших школярів та батьків, які хочуть допомогти дітям у навчанні, предмети в коміксах, незвичні книги для вивчення іноземних мов, підручники для студентів-медиків, видання з інтернет-безпеки, психології особистості та саморозвитку, книги сектору рідкісних та цінних видань.

Перший урок у новому навчальному році «Vincit qui meminit (Перемагає той, хто пам’ятає)» присвячено вшануванню пам’яті захисників і захисниць України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави. Окремий розділ книжкової виставки присвячено саме цій темі – героям Сумщини.

«У нинішній війні ми платимо надзвичайно велику ціну. Безперечно, це не єдиний день у році, коли згадуються полеглі та віддається їм шана. Але це особливий день, нагода для всього суспільства зосередитися на вдячності та пошануванні, зробити все можливе, аби пам’ять про героїв була збережена та зміцнена на багато поколінь вперед. Тому що перемоги здобуває лише той, хто пам’ятає – vincit qui meminit» (Український інститут національної пам’яті).

Бажаємо здоров’я, мирного неба, гарних оцінок, вірних друзів, віри у власні сили, натхнення, здійснення всіх бажань.

І всім нам Перемоги!





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Пам’яті письменника Юрія Царика

Творча зустріч

Літні розваги в бібліотеці