ОСІНЬ НАША, ОСІНЬ –ЗОЛОТА ГОДИНА…

Вже річку ряскою прикрило,
Не видно качок на воді.
Це осінь розпустила крила
Яскраві й трішечки руді.
Лариса Пермінова

Ці поетичні рядки про осінь, чудову пору року між літом і зимою. Час, коли вже не спекотно і хочеться купатися у сонячних променях, мріяти. В очікуванні зими багато дерев скидають листя і сором’язливо стоять в очікуванні зимового одягу. А інші змінюють вбрання на золотаве та пурпурне. Природа одягає нові шати. В повітрі літає легке павутиння і виблискує сріблом на сонці. Пахне дозрілими плодами, грибами, опалим листям… Бабине літо дає змогу насолодитися останніми теплими днями та завершити городні роботи. Золотого урожаю знов до нас прийшла пора.
В Сумській обласній універсальній науковій бібліотеці проведене свято осені «Осінь наша, осінь – золота година…» викликало зацікавленість користувачів в інформації щодо нових сортів, інноваційних технологій, вітчизняного і зарубіжного досвіду вирощування сільськогосподарських культур, плодоовочевої продукції, винограду, квітів. Книги та періодичні видання, представлені на перегляді до свята, стануть в нагоді садівникам-городникам, квітникарям. Ви знайдете відповіді на безліч питань: як виростити органічну продукцію, зберегти вирощений урожай, заготовити насіння городніх культур на наступний сезон, ефективно боротися біологічними методами з хворобами і шкідниками плодових, овочевих культур і квітів; дізнаєтесь про ефективні сорти, які дають найбільший урожай та ін.
Завітайте до бібліотеки (зала 304), насолодіться барвами осені, зарядіться життєдайною енергією та отримайте корисну інформацію і, якщо маєте змогу, поповніть фонд Насіннєвої бібліотеки відділу економічних, технічних і аграрних наук, подарувавши насіння врожайних культур зі своєї присадибної ділянки.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Пам’яті письменника Юрія Царика

Творча зустріч

Літні розваги в бібліотеці