ЖИТТЯ ІДЕ, І ВСЕ БЕЗ КОРЕКТУР…


Сьогодні видатна поетеса сучасності, берегиня української нації Ліна Костенко відзначає 94-й день народження. Чесна та безкомпромісна, талановита та самобутня, щира та принципова українська жінка. Ліна Костенко завжди говорила те, що думала і не боялася бути відвертою. Може саме тому в усі часи її вірші промовляють до кожного, торкаються наших сердець, надихають і звучать щиро. Поезія Ліни Костенко увібрала в себе найважливіші людські чесноти – мужність і розум, водночас це поезія ніжної та прекрасної жінки, що володіє могутньою силою почуттів. Чистий і щирий голос поетеси, її неповторна поезія чарує читачів.

Сьогодні твори Ліни Костенко тісно переплітаються з сумними реаліями нашого часу. Вона багато рядків нових поезій присвячує воїнам-героям, які захищають нашу рідну землю. Біль втрат та гордість за український народ поетеса поєднує з величезною вдячністю всім, хто боронить нашу державу сьогодні.

У нас вже підриваються на мінах.
В полях по обрій брухту і броні.
У нас стрічають люди на колінах
Своїх убитих хлопців на війні.
Росли, росли – і виросли хлоп’ята.
Чиїсь кохані і чиїсь сини.
Щоб Україна не була розп’ята,
Пішли боротись, – хто ж, як не вони?!

Щиро дякуємо за глибоку творчість, мудрість та безсмертні рядки, які додають сил та віри у Перемогу! Зичимо доброго здоров’я, многая літа та творчого натхнення.

Познайомитися з неповторною творчістю Ліни Костенко ви можете у Соціокультурному відділі для молоді (зала №302) нашої книгозбірні.

 

 

 

 

 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика