ВОДНІ РЕСУРСИ УКРАЇНИ ХХІ СТОЛІТТЯ

 

Вода – це основа людського життя та один із найцінніших природних ресурсів. Життя кожного з нас залежить від якості та кількості води.

Оголосивши понад три десятки років тому 22 березня Всесвітнім днем водних ресурсів, Генеральна асамблея ООН закликає весь цивілізований світ приділити більше уваги їх захисту і проводити конкретні дії на національних рівнях. Саме збалансоване використання водних ресурсів допоможе зберегти водні екосистеми, що забезпечить життєві потреби населення планети і держав світу.

Військові дії в Україні значно загострили проблеми водозабезпечення. Водна безпека нашої держави опинилася під загрозою. Постійні обстріли та замінування руйнують водонасосні очисні споруди. Вже зараз у річках, озерах, водосховищах на деокупованих територіях фіксується перевищення концентрації ртуті, міді, свинцю, цинку. У водоймах гине риба, порушується життєвий та міграційні цикли водних птахів. Водойми втрачають здатність до самоочищення та природного відновлення.

Шановні природолюби, екологи, фахівці водного господарства та природоохоронної галузі! Дякуємо вам за нелегку повсякденну працю та щоденну самовіддачу в збереженні водної скарбниці держави! Вітаємо вас зі Всесвітнім днем водних ресурсів та зичимо вам успіхів, миру, добра і щастя, нехай доля буде прихильною до вас і ваших родин!

Запрошуємо всіх бажаючих до @Відділу економічних, технічних та аграрних наук (зала № 304) познайомитися з переглядом літератури «Водні ресурси України XXI століття».

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика