Виставка патріотичних колажів «Від мистецтва до перемоги»

Сьогодні, 17 жовтня 2022 року в Сумській обласній універсальній науковій бібліотеці відбулася зустріч з сумською вишивальницею, поетесою Ксенією Шпилька. Майстриня презентувала свою виставку патріотичних колажів «Від мистецтва до перемоги», композиція яких складається з вишитих робіт Ксенії та військових речей її чоловіка. Колажі мають потужний зміст, зрозумілий кожному. Унікальність робіт майстрині в тому, що орнаменти вишивки вона розробляє власноруч.

Діамантом серед вишитих робіт є футболка з вишитим обличчям захисника Азовсталі «Волиною», майором ЗСУ, що нещодавно повернувся з полону. Цю футболку пані Ксенія хоче передати на міжнародний благодійний аукціон, щоб виручені кошти пішли на підтримку українських воїнів.

В рамках цього заходу в бібліотеці можна придбати листівки за благодійні внески. Виручені кошти підуть на парафін для окопних свічок, які виготовляють працівники обласної універсальної наукової бібліотеки в рамках акції «Окопні свічки – захисникам України!».

Час від часу Ксенія складає поетичні рядки різної тематики, деякі з віршів учасники заходу мали можливість прослухати з вуст поетеси. Свою збірку «Про те і вірші» Ксенія подарувала бібліотеці, за що ми щиро вдячні!

Виставка робіт експонується з 17.10.22 по 31.10.22 включно на 3 поверсі у 305 залі.

Ласкаво просимо!





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика