Всесвітній тиждень космосу

Космічна наука та застосування космічної техніки грають важливу роль, в галузях освіти, охорони здоров’я, раціонального використання природних ресурсів, супутникової навігації та зв’язку, а також в забезпеченні добробуту людини.

У 1999 році Генеральна Асамблея ООН оголосила про щорічне проведення Всесвітнього тижня космосу з 4 по 10 жовтня. Дати обрані були зовсім не випадково:

  • · 4 жовтня 1957р. було запущено перший штучний супутник Землі «Супутник 1» (керівником проєкту був українець Сергій Корольов), який відкрив шлях для дослідження космосу;
  • · 10 жовтня 1967р. підписано «Договір про принципи, що визначають діяльність держав у дослідженні та мирному використанні космосу, включаючи Місяць та інші небесні тіла».
Таким чином, привертаючи увагу людства до цих двох важливих подій, на міжнародному рівні відзначається той внесок, який роблять космічна наука і техніка для покращення умов життя людини на Землі.

Мета проведення Всесвітнього тижня космосу – привернення уваги до освоєння космічного простору в якості фактора, що об’єднує все людство.

В рамках проведення тижня з 4 по 10 жовтня у відділі документів із економічних і технічних наук організовано перегляд «Космос об’єднує світ», на якому представлена література з питань розвитку космічної техніки, використання космічного простору в житті людства.

Ласкаво запрошуємо до відділу!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика