Нація нескорених: від козацтва до сьогодення!

До Дня українського козацтва та Дня захисників та захисниць України, що відзначається 14 жовтня, в читальному залі для юнацтва розгорнута книжкова виставка «Нація нескорених: від козацтва до сьогодення!», присвячена історичним подіям козацької доби, найбільш яскравим постатям Війська Запорізького та сучасної героїчної боротьби за свободу нашої держави.

Багато цікавих фактів можна дізнатися зі сторінок історичної, художньої, довідкової літератури про державну діяльність українських вояків, їх героїчну звитягу, походи, про життя та побут козаків на Січі, про славні звичаї, традиції та легенди. Читачі можуть ознайомитись з матеріалами, які занурюють у неймовірну атмосферу славних часів козацької доби, адже козацтво є носієм гетьманського коду предків, було гордістю, силою та опорою протягом багатьох століть.

Не випадково, свято українського козацтва співпадає з Днем захисників та захисниць України. На виставці також представлено матеріали про подвиги сучасних воїнів-захисників, які сьогодні продовжують героїчні сторінки нашої історії і боронять рідну землю від ворогів.

Століттями триває боротьба за незалежність України, за волю і свободу нашої держави, нашого народу. Дух нашої нації загартувався в боротьбі, ми – нащадки тих, хто не зламався. Ми обов’язково Переможемо! Слава Україні! Героям Слава!



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика