На гостини до Книги

Книжки – джерела світлих мрій,
Лиш взяти варто їх у руки.
Бібліотеки ж – храм святий
Книжок, духовності, науки.
О. Афонін

 Є багато див на землі, створених природою і зроблених людиною. Та чи не найбільше диво з див – книга. З’явившись багато тисячоліть тому, книга стала основним засобом збереження та передачі інформації від людини до людини, від покоління до покоління. Зараз вже користуються книжками нового, проте дуже зручного формату – електронного. Але це зовсім не означає, що ера паперових книг пройшла.

На гостини саме до паперової книги в Сумську обласну універсальну наукову бібліотеку завітали разом з батьками учні 3-го класу ЗОШ № 17.

Працівники відділу обслуговування користувачів познайомили гостей з найбільшою книгозбірнею нашої області, з послугами та можливостями сучасної бібліотеки.

Діти мали нагоду потримати в руках та переглянути деякі незвичайні книги з фонду бібліотеки: книгу, якій понад 200 років; найменші книги, розмір яких лише 5,5см. та найбільшу – 48см.; найтовщу книгу – 10,5 см; книги для незрячих читачів, що надруковані рельєфно-крапковим шрифтом Брайля та ін..

З цікавістю ознайомилися з сучасними книгами німецькою мовою, що «розмовляють» та інноваційними технологіями відділу документів іноземними мовами.

Захід проводився з метою популяризації читання та для залучення нових користувачів до бібліотеки.









 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика