Всесвітній день Землі

 



Скільки років Землі –
І мільярд, і мільйон,
А яка вона й досі ще гарна!

                                                                              Л.Костенко

Ми живемо на найдивовижнішій планеті – планеті світлих сонячних ранків, яскравих лагідних днів і тихих зоряних ночей, що пахнуть м’ятою і матіолою. На планеті, що дарує найщиріші почуття і щастя тим, хто шанує, любить і оберігає її.
Людство святкує Всесвітній день Землі з 70-х років минулого століття. Цей знаменний день став загальнолюдським символічним святом любові та турботи про наш спільний дім і покликаний зосередити увагу людства на крихкості екосистеми Землі, на екологічних проблемах нашої планети. День, коли кожна людина має можливість замислитися над тим, що вона може зробити для збереження і примноження багатств рідної планети.
Ми стали нещадно використовувати ресурси Землі, витрачати й споживати, розоряти й нехтувати, порушуючи порядок у своєму власному домі, виснажуючи його і не даючи йому часу для поповнення своїх власних сил.
20 березня і 22 квітня – два основні періоди проведення Днів Землі в 2021 році. Вони надають нам прекрасну нагоду влаштувати в ці дні природоохоронні заходи та різноманітні акції.
Давайте будемо уважнішими до тендітного і вразливого довкілля планети Земля! Давайте берегти нашу Землю і думати про завтрашній день!
Давайте проведемо акції по збереженню і збагаченню навколишнього середовища - заходи з озеленення та благоустрою територій.
Пропонуємо відродити традиції українського народу щодо шанобливого ставлення до навколишнього природного середовища і реалізувати проєкт «Обіцянка Землі», в рамках якого кожен з нас зобов’яжеться:
- вимикати світло, коли виходиш з кімнати;
- закривати воду, коли чистиш зуби і т.п., таким чином зберігаючи ресурси планети.
Не забувайте, що наша доля – це доля нашої рідної Землі і вона у наших руках!



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика