Міжнародний день рідної мови

Книжкова виставка «Українська мова - гордість і пошана. Я пишаюсь нею, бо вона державна» організована працівниками відділу абонементу обласної універсальної наукової бібліотеки до Міжнародного дня рідної мови, який в Україні відзначається 21 лютого.

На виставці представлені книги останніх років видання, які об’єднує спільна тема – тема рідної мови, її розвитку на протязі століть, її функції та значення серед мов світу та ролі в житті людини і суспільства.

Кожна представлена книга унікальна і пов’язана з окремим розділом: «Мова кожного народу неповторна і – своя ...», «Книги, які збагачують мовлення», «Мова наша – серце наше», «Подвижники мови», «Мова – це пісня души» та інші.

Щедра на літературні таланти Сумщина представлена окремим розділом «О слово рідне, хто без тебе я». Це твори таких авторів як Пантелеймон Куліш, Яків Щоголев, Павло Грабовський, Олександр Олесь, Микола Хвильовий, Іван Багряний, Пилип Капельгородський, Яків Мамонтов, Антон Макаренко, Борис Антоненко-Давидович, Остап Вишня, Микола Лукаш.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика