Україна і світ: прагнення змін

Події, які відбуваються сьогодні в нашій країні не можуть нікого залишити байдужими. Вибух громадянської активності на підтримку європейського цивілізованого вибору, засвідчив наявність значного потенціалу самоорганізації громадян України, особливо молоді, студентства, наявність порозуміння між нами та європейською спільнотою.

4 лютого у відділі обслуговування користувачів Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки відкрилася книжкова виставка «Україна і світ: прагнення змін», на якій представлені книги останніх років видання, що визначають напрям розвитку України та захисту її національних інтересів.

Користувачам бібліотеки пропонуються найновіші видання 2014 року. Це збірник матеріалів міжнародної науково-практичної конференції «Громадянське суспільство України: сучасний стан і перспективи впровадження європейських стандартів взаємодії з державою», який висвітлює широке коло питань, пов’язаних із сучасним станом соціальної активності та самоорганізації громадян України в контексті забезпечення їх захисту прав і свобод людини та громадянина.

В монографії «Геоекономічні сценарії розвитку і Україна» висвітлюється поєднання різноманітних інтересів, протистоянь, можливостей і ризиків, а також геоекономічної конкуренції.

Складні й неоднозначні процеси, що відбуваються в сучасній Україні в галузі державотворення, зовнішньої політики, освіти, науки, економіки і права розглядаються у монографії «Україна і світ: прагнення змін».

У книзі Конаха В. К. «Національний інформаційний простір України: проблеми формування та державного регулювання» розглянуто проблеми державного регулювання розвитку національного інформаційного простору України в концептуальному, нормативно-правовому та інституційному полях. Запропоновано напрями їх розв’язання.

Надзвичайно актуальною є книга «Євроінтеграція: досвід країн Вишеградської четвірки», де розглядаються питання енергетичної безпеки в Центральній та Східній Європі, принципи співробітництва з Україною, а також питання воєнної безпеки.

Видання, експоновані на виставці, покликані спонукати користувачів до роздумів про суспільно-політичні процеси і перспективи розвитку нашої держави.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика