Подорож у Салоніки

У відділі мистецтв, на базі якого працює Грецький національний інформаційно-культурний центр, відбувся слайд-круїз «Салоніки відомі та незнані».

Учасниками заходу були члени Сумського обласного товариством греків «Відродження». Деяким з них пощастило побувати у Салоніках – другому за розміром, після Афін, місту Греції, яке називають музеєм просто неба. Тут збереглося багато пам’яток ранньохристиянської та візантійської архітектури, що занесені до Списку Світової спадщини ЮНЕСКО.

У Салоніках діють Національний театр Північної Греції, десятки державних та приватнихмузеїв і галерей, проводиться щорічний Міжнародний кінофестиваль та фестиваль грецької пісні.

У місті знаходиться найбільший у країні та на Балканах Університет ім. Аристотеля, у якому навчаються 95 тис. студентів.

Члени товариства «Відродження» Ганна Заболотна та Наталія Гладенко поділилася своїми враженнями від перебування у Салоніках, продемонстрували цікаві слайди. Присутні також переглянули фільм, присвячений північній столиці Греції.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика