ЯК ЗБЕРЕГТИ ЗДОРОВ’Я ВЗИМКУ


Зима – прекрасна пора, і головне – корисна. Потрібно лише тепло одягатися, щоб не перемерзати, і тоді ніяких проблем зі здоров’ям точно не виникне.

Звичні зимові розваги – катання на санчатах, ковзанах, лижах, та й просто прогулянки на природі – це свого роду загартовування організму. Люди, які звикли до низьких температур, мають інтенсивний кровообіг, відповідно тіло краще зберігає тепло, знижується ризик обморожень. Загартовування підвищує імунітет, що мінімізує ризики простудних і вірусних захворювань.
 
Перебування на свіжому повітрі взимку допомагає спалити більше калорій. Це пояснюється тим, щоб зберегти необхідну температуру тіла, організм інтенсивно працює, витрачаючи енергію на вироблення тепла. А це, в свою чергу, призводить до спалювання калорій.
Якщо людина відчуває сильну втому, напругу, обов’язково потрібно вийти на прогулянку. Не дарма є вираз «тримай голову в холоді». Під час перебування людини на морозі, у неї зміцнюється вегетативна нервова система, що безсумнівно робить її менш схильною до стресів і депресій.

Отримати корисні поради про здоровий спосіб життя взимку можна, завітавши у відділ медичної літератури та ознайомившись з відповідною літературою.

Пропонуємо також послухати новий епізод подкасту "Як зберегти здоров'я взимку". Розповідає бібліотекарка відділу Марина Коньок. Приємного всім прослуховування, друзі!
https://podcasters.spotify.com/.../episodes/ep-e2ek0a1


#вГолос #подкаст_СОУНБ

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика