МУЗИКА ЄДНАЄ НАРОДИ

27 січня в рамках проєкту «Бібліотека – центр діалогу культур» відділом мистецтв Сумської ОУНБ спільно з азербайджанською громадою було організовано і проведено музичний вечір  «Муслім Магомаєв – золотий голос епохи». Всенародна любов до творчості співака не знає ні часу,  ні  кордонів. Пісні його вічні, як і пам’ять про нього.

Мехрібан  Салманова – голова Громадських організацій «Центр азербайджанської культури «ГОБУСТАН» та «Рада національностей  Сумської  області» наголосила на принципах толерантності, співробітництва, солідарності, партнерства між різними народами. України.

У 2023 році Верховна  Рада України прийняла Закон про національні меншини (спільноти), що було однією з вимог для початку переговорів про вступ України до ЄС. Прийнятий  закон - це важливий крок на шляху до розвитку дружніх стосунків між представниками різних національностей, які живуть в Україні.

Яскравим моментом заходу був виступ дітей, а також учнів  недільної  азербайджанської  школи , які читали вірші  українською мовою.

Дякуємо за чудове свято та сподіваємось на подальшу співпрацю.

#Діалог_культур #Азербайджанці_Сумщини

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика