ЖИТТЯ ЯК КІНО, КІНО ЯК ЖИТТЯ

 
В рамках проєкту «Бібліотека – центр діалогу культур» у відділі мистецтв Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки відбувся мистецький захід, присвячений 100-річчю від дня народження великого сина вірменського народу, родоначальника українського поетичного кіно Сергія ПАРАДЖАНОВА (1924–1990).
Про себе сам митець казав: «Я – вірменин, який народився у Тбілісі й сидів у російській в’язниці за український націоналізм», «...Всі знають, що у мене три батьківщини. Я народився в Грузії, працював в Україні і збираюся вмирати у Вірменії». Його фільм «Тіні забутих предків», створений на студії імені О. Довженка 1965 року, отримав понад 100 міжнародних відзнак, став класикою світового кінематографа.
Учасники заходу прослухали цікаву розповідь про страдницький шлях митця, переглянули уривки з документального фільму про нього.
Окрасою великої книжкової експозиції стали нові книги про життя та творчість Сергія Параджанова, що вийшли друком в Україні в останні роки, а також спецвипуск журналу «Кіно-Театр», присвячений його 100-річчю, який надійшов до бібліотеки напередодні ювілею.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика