НОВОРІЧНИЙ ПОДАРУНОК ПІД ЯЛИНКУ!

 
Фахівці книгозбірні виграли чудовий новорічний подарунок – календар «Титани двадцятих», який присвячений діячам «Розстріляного Відродження» 1920-1930-х років. Розіграш проводив Олександр Сапронов, історик та організатор культурних акцій для бібліотек України. Щиро дякуємо пану Олександру та всім меценатам, які розуміють важливе значення просвітництва та бібліотек, за вашу підтримку та небайдужість.

Автором чудового проєкту «Титани двадцятих» є Мартин Якуб – український письменник та волонтер, який створив календар з осучасненими зображеннями творців Розстріляного Відродження. На основі справжніх світлин, автор за допомогою штучного інтелекту згенерував нові, стильні портрети поетів та письменників. Тут є Микола Хвильовий, Мирослава Сопілка, Валер’ян Підмогильний, Мирослав Ірчан, Микола Зеров, Майк Йогансен, Ґео Шкурупій, Ладя Могилянська, Валер’ян Поліщук, Григорій Косинка, Михайль Семенко, Володимир Свідзинський. Це люди, які в надважких умовах написали твори, гідні світового визнання, завдяки яким Україна постала як нація інтелектуалів. За це їх знищила радянська влада, вони були заборонені та забуті. Сьогодні важливо повертати їх імена в культурний простір України, читати їх прекрасні твори, адже нам є чим пишатись.

P.S. Кожного місяця фахівці соціокультурного відділу по обслуговуванню молоді з сектором періодики на сторінці відділу у Facebook більш детально розповідатимуть про особистість та творчість митця, який зображений на сторінці календаря.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика