СИЛА ЄДНОСТІ

22 січня, у день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, ми щороку відзначаємо День Соборності України. Об’єднання українських земель в одній державі – це прагнення українців з обох частин – Наддніпрянщини та Наддністрянщини.

З нагоди свята у відділі обслуговування користувачів Сумської ОУНБ розгорнуто загальнобібліотечний перегляд літератури «Сила єдності». Де можна ознайомитися з монографіями, науково-популярною літературою, довідковими та періодичними виданнями, що розповідають про передумови і наслідки проголошення Акту Злуки. Представлені книги з фонду Канадсько-Української бібліотеки розповідають про розуміння питання соборності українськими емігрантами та їх сприяння подальшому відродженню та розвитку державності України.

Сьогодні, у такий складний для нашої країни час, свято Соборності набуває особливого значення та звучання. Воно підтверджує, що найбільша наша сила – в єдності. Тільки разом, об’єднавшись спільною метою та вірою, зможемо подолати зовнішнього ворога, збережемо незалежність, утвердимо соборність.

 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика