Тиждень дитячої та юнацької книги – 2017

27 березня розпочався традиційний Тиждень дитячої та юнацької книги. Цього року в нашій бібліотеці він проходить під девізом: «Подорож по сузір’ях книжкового Всесвіту». Працівниками читального залу для юнацтва проведені найрізноманітніші заходи, спрямовані на популяризацію дитячої і юнацької книги та нових можливостей сучасної бібліотеки. Юним користувачам презентовано цікаві новинки дитячої та підліткової літератури, проведені екскурсії, літературні посиденьки, конкурси та інші веселі розваги.

Для учнів 5 класу школи №9 провели свято «Книги запрошують у мандри». Для молоді з обмеженими можливостями проведено свято гумору «Сміх – це справа серйозна!». 

Цього року виповнюється 75 років казці-притчі Антуана де Сент-Екзюпері «Маленький принц», яка вчить дорослих дивитись на світ очима дітей. Учні 4-х класів школи №10 подорожували разом з Маленьким принцем фантастичними планетами, якими керують дивні дорослі. Тут і владний, але добродушний король, який любить, щоб все робилося лише за його наказом, і честолюбець, закоханий сам у себе, який бажає, щоб всі неодмінно шанували тільки його. Діти зустрічають бізнесмена, що рахує «належні йому» зірки та ліхтарника, який запалює і гасить свій ліхтар кожну хвилину, не маючи часу на сон. А Лис розкриває Маленькому принцу таємницю людського щастя, яке полягає у відповідальності «за всіх, кого приручив ти», і що добре бачить тільки серце, головного очима не побачиш.













Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика