КАЛЕНДАР ЗНАМЕННИХ ТА ПАМ’ЯТНИХ ДАТ СУМЩИНИ НА 2024 РІК

Із року в рік, починаючи від шістдесятих років ХХ ст., спершу сектор, а згодом відділ краєзнавчої літератури та бібліографії Сумської ОУНБ, дарував життя унікальному виданню – «Календарю знаменних та пам’ятних дат Сумщини на … (наступний) рік». Чому унікальному? Бо мова в ньому незмінно - про персоналії славетних, видатних, знаних, а почасти незаслужено забутих краян, про славу й гордість, землю предків, що нині зветься Сумщиною.
На перших етапах це була скромна книжечка – методичний посібник для календарного планування роботи бібліотекарів, згодом до поціновувачів нашого «Календаря…» доєдналися музейники, викладачі, науковці, вчителі, організатори позакласної роботи тощо. З часом «Календар…» виріс до повноцінного науково-публіцистичного видання. Структура його залишається традиційною, незмінною: на перших сторінках публікується хронограф, де за місяцями подається інформація щодо знаменних та пам’ятних дат, ювілеїв, за ним – статті-дослідження про земляків. До написання статей залучаються найкращі фахівці у зазначеній темі – науковці, журналісти, архівісти, мистецтвознавці, публіцисти, музейники, краєзнавці.
Цього року підібрався зірковий склад авторів: Сергій П’ятаченко, канд. філологічних наук, доцент кафедри журналістики та філології СумДУ, голова Сумської обласної організації Національної спілки письменників, завідувач туристсько-краєзнавчого відділу обласного Центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю; заслужена журналістка України, доцентка СумДУ Алла Федорина; кандидат мистецтвознавства, заслужений діяч мистецтв України, доцент СумДУ Сергій Побожій; директор Недригайлівського краєзнавчого музею, член НСКУ, публіцист Іван Абаровський та інші.
До виступів, зацікавленого краєзнавчого спілкування були запрошені усі автори цьогорічних краєзнавчих статей-досліджень. Захід пройшов у дружній атмосфері однодумців.











Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика