ТЕОРІЯ Й ПРАКТИКА БІБЛІОТЕЧНОЇ СПРАВИ

Практичне навчання для першокурурсників Сумського вищого училища мистецтв і культури ім. Д. Бортнянського, що опановують спеціальність «Інформаційна бібліотечна та архівна справа», відбулось у відділі краєзнавчої літератури та бібліографії Сумської ОУНБ.
Спершу – екскурсія презентабельними холами головної книгозбірні області. Завідувачка відділом Тетяна Голуб ознайомила майбутніх колег з історією бібліотечної справи на Сумщини – від першої публічної книгозбірні в повітових Сумах до ресурсів, новітнього потенціалу Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки.
Втім основна увага – особливостям діяльності й унікальним фондам бібліотеки і відділу краєзнавчої літератури та бібліографії. Предметно, ґрунтовно, поєднуючи теорію й практику, обговорили, зокрема напрямки бібліотечної роботи краєзнавчого відділу, видавничу діяльність, об’єм та наповнення краєзнавчого каталогу.
За словами викладачки бібліотечних дисциплін училища Ірини Сотникової, зустріч-лекція обов’язково буде на користь майбутнім бібліотекарам, і традицію таких практик неодмінно треба продовжувати, адже це на користь студентам.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика