VII Всеукраїнський молодіжний бібліокараван «Читай, юність!»


Фахівці Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки долучилися до VII Всеукраїнського молодіжного Бібліокаравану «Читай, юність!», який проходив на базі Полтавської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Олеся Гончара в режимі онлайн.
Захід ініційований Державною бібліотекою України для юнацтва, до якого долучилося близько сотні представників обласних бібліотек для юнацтва та молоді і бібліотек територіальних громад, що обслуговують юнацтво і молодь з різних куточків України.
Відкрили захід керівники Державної бібліотеки України для юнацтва та Департаменту культури і туризму Полтавської облвійськадміністрації.
В програмі Бібліокаравану були розглянуті питання: бібліотечні формати популяризації читання; бібліотеки і війна: проблеми та шляхи розв’язання. Були запрошені представники книжкових видавництв та підліткової преси; літератори, які пишуть для підлітків та молоді. Голова Полтавської обласної ради виступив з презентацією першої в Україні аудіохрестоматії підліткових творів.
Сумська обласна універсальна наукова бібліотека була відмічена організаторами як сучасна, інноваційна платформа для молоді, яка задовільняє її культурно-освітні потреби завдяки цікавій проєктній роботі.
Бібліокараван навіть під час повномасштабної війни об’єднує міста України та бібліотеки, просуває читання, популяризує українську книгу, творчість письменників. Він спрямований на підвищення інтересу громади до бібліотек, зацікавленості молоді в книзі та популяризацію бібліотечних послуг і ресурсів.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика