Заняття онлайн-школи керівників публічних бібліотек «Сучасні реалії та тенденції розвитку публічних бібліотек»


Згідно наказу управління культури Сумської ОДА 15 червня на базі Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки відбулося заняття онлайн-школи керівників публічних бібліотек «Сучасні реалії та тенденції розвитку публічних бібліотек». На захід долучилися 53 представники бібліотек територіальних громад області.

Заступник начальника управління культури Сумської обласної державної адміністрації Раїса Грицаєнко подякувала за самовіддану працю бібліотечних працівників області в умовах воєнного стану та акцентувала увагу на актуальності системної роботи по списанню російськомовних видань згідно методичних рекомендацій Міністерства культури та інформаційної політики України.

У вступному слові в.о. директора Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки Валентина Кальченко наголосила, що обрані теми для навчання надзвичайно важливі та продемонструвала учасникам заходу «Довідник безбар’єрності», єдиний паперовий екземпляр видання в області.

Завідувач науково-методичного відділу ОУНБ Марія Захарченко у презентації «Бібліотеки Сумщини: сучасні реалії та тенденції розвитку» надала аналітичний огляд діяльності бібліотечних закладів Сумщини воєнний час.

Олена Калінінська, обласна лідерка руху «Зе!Жінки» Сумщини» розповіла про реалізацію «Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні», яка стосується освіти, роботи, цифрових послуг, соціальних та культурних потреб людей з інвалідністю.

Про організацію безбар’єрного простору в бібліотек міста Суми розповіла головний методист Сумської публічної бібліотеки Світлана Мамай. Досвід Інклюзивної бібліотеки-філії № 11 даної бібліотеки представила її завідувач Оксана Бобирь.

Цікавою була розповідь подружжя Дар’ї та Анатолія Сассів про інтеграцію людей з інвалідністю в суспільство, навчання комп’ютерній грамотності, аудіозібрання, міні-студію запису аудіокниг та роботу клубу «Інфотека».

Людмила Понкратова, завідувач відділу інформаційних комунікацій і баз даних Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки розповіла про інформаційні можливості електронних платформ Сумської ОУНБ та пропозиції щодо цифрової освіти бібліотечних працівників регіону.

Модератор заходу, заступник директора з наукової роботи Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки Світлана Острога підвела підсумки заняття онлайн-школи.

 











Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика