ЩАСЛИВЕ ДИТИНСТВО ПІД МИРНИМ НЕБОМ

 


1 червня – Міжнародний день захисту дітей. З нагоди цього свята фахівці Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки підготували комплекс заходів.

Користувачі та працівники бібліотеки стали глядачами і учасниками перфомансу у стилі дель-арте «Маска» від театрального колективу «Art – Барвінок» Сумського закладу загальної середньої освіти спеціальної школи Сумської міської ради, який таким дійством прийшов привітати всіх присутніх зі святом.
До Дня захисту дітей працівники бібліотеки провели благодійну акцію на підтримку цього театрального колективу: зібрали три тисячі гривень на придбання тканинного банеру на стойці з театральною картинкою для виступів.
В рамках заходу у відділі документів з економічних і технічних наук відбулося відкриття виставки малюнків «Щасливе дитинство під мирним небом». На виставці представлено 13 малюнків учнів спеціальної школи, призерів багатьох Всеукраїнських конкурсів для дітей з особливими потребами.
Всіх дітей, які приймали участь у заході, працівники бібліотеки пригостили солодощами.

Підтримати юних артистів прийшли студенти Сумського фахового коледжу мистецтв і культури імені Д. С. Бортнянського, учні Сумського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів спеціалізованої школи № 2 Сумської міської ради. Діти разом з вчителькою Наталією Прядко роздали членам театрального колективу сувеніри, виготовлені власними руками.

Після закінчення заходу відбулася спільна фотосесія.

Для маленьких чомучок з 2-в класу ССШ №25 було організовані святкові розваги «Книга збирає друзів». Дітлахи познайомились з книжковими родзинками дитячої літератури, казковими персонажами, подорожували відділами бібліотеки, завітали до книгосховища, де побачили раритетні видання бібліотеки та книги надруковані шрифтом Брайля. Юні учасники грали у літературне лото, блискуче знаходили відповіді та відгадували казкових героїв.




З нагоди свята у холі Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки було організовано перегляд літератури для дітей і про дітей: дитячі енциклопедії та довідники, поради батькам і дітям з комп’ютерної безпеки, книги для дітей іноземними мовами, фентезі, детективи та пригоди від українських і зарубіжних письменників, поради психологів та твори для дітей письменників Сумщини.

Фахівці Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки долучилися до заходу, організованого у театральному дворику Сумського обласного театру для дітей та юнацтва та організували інформаційно-розважальні локації: «Чарівний світ дитячої книги», на якій у дітлахів була можливість ознайомитися з найцікавішими та найсучаснішими виданнями включаючи книги з розумними технологіями, «Майстер-клас з робототехніки», де дітям презентували моделі роботів та показали технології керування ними.

Всі заходи, локації та розваги, організовані Сумською ОУНБ, подарували дітям яскраві емоції, миті щастя від пізнання чарівного світу бібліотеки.













Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика