Мандрівник за покликом душі: продовження


В Сумській обласній універсальній науковій бібліотеці в рамках проєкту «Бібліотека з тобою» відбулася друга зустріч членів Сумського клубу мандрівників.

Попередня зустріч, наприкінці минулого року, була присвячена подорожі Кудрявцева Юрія Андрійовича восени 2022 року 10 країнами Європи. Цікавої інформації було настільки багато, що мандрівнику не вистачило часу про все розповісти. Тому була організована наступна зустріч.

Юрій Андрійович був дуже вражений, подорожуючи країнами Європи на велосипеді з плакатом зі словами «Дякуємо, що допомагаєте Україні!», написаним різними мовами. Коли люди бачили український прапор або дізнавались, що він українець, то давали гроші, безкоштовно пригощали, намагалися допомогти. Були і такі випадки: в своєму кошику на велосипеді знаходив записки «Слава Україні», «Перемога Україні». В Албанії хлопчик, який просив у нього грошей, дізнавшись, що він з України, сам запропонував йому свої гроші. В Греції Юрій Андрійович спілкувався з хлопцями, які виїхали із країни-агресорки, щоб не воювати з Україною та своїми близькими.

Мандрівник у своїй розповіді приділив увагу Албанії, Хорватії, Греції, Сербії, Чорногорії, Болгарії. Демонструючи фото- та відео-матеріали, поділився своїми враженнями від відвідування пам’яток історії, культури та цікавих зустрічей з людьми.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика