Пам’яті видатного українського гумориста Павла Глазового присвячена літературна зустріч


«Щасливі будьте та здорові,
Живіть у радості й любові.
Нехай від лих і бід усіх
Вас береже здоровий сміх».
(П. Глазовий)

30 серпня 2022 року у відділі абонементу Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки у форматі онлайн зустрічей «Літературний ранок у бібліотеці» відбулася зустріч «Григорій Єлишевич: творчість, спогади, спадкоємці Павла Глазового» присвячена 100-річчю від дня народження «патріарха українського гумору».

Впродовж заходу учасники мали змогу почути про творчий феномен письменника «сміхотерапевта», спогади про особисті творчі зустрічі з ним від майстра гумористичного слова Сумщини – члена Національного спілки письменників України, члена Міжнародного фонду ім. П. Глазового Григорія Єлишевича.

Згадуючи про свого кумира, його твори, які й зараз підбадьорюють у найскладніші хвилини життя, Григорій Львович чудово продекламував відомі гуморески всенародного улюбленця.

Він наголосив на тому, що Павло Глазовий безперечно наступник Остапа Вишні в українській літературі, що продовжив з гумором висвітлювати важливі теми українського народу, хоча вже і в віршованій формі. Його життя і творчість – приклад безмежної відданості, високого служіння народу України.

По завершенню зустрічі Григорій Львович подарував бібліотеці книгу з власної бібліотеки засновника Міжнародного фонду ім. Павла Глазового Віктора Євтушенка «Сміх на голову».







 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика