Солодше меду – тільки мед

 

Серпневої пори, коли хлібороби справляють обжинки, а в садах дозрівають соковиті плоди, бджолярі відзначають своє професійне свято. День пасічника встановлений Указом Президента і святкується щорічно 19 серпня. Бджолярів з давніх-давен шанували на українській землі. Протягом сторіч виготовлення меду з кропіткого ремесла перетворилося на справжнє мистецтво. Його секрети відкриваються лише дбайливим і працьовитим. Робота на пасіці – нелегка праця, що потребує від людини повної віддачі. Підраховано, що кожна сьома тонна світового меду – українська. На пасіках країни сьогодні «працює» близько п’яти мільйонів бджолиних сімей.

До Дня пасічника працівники відділу документів з природничих і аграрних наук організували перегляд літератури «Бджільництво – океан знань і досвіду», який буде корисний не тільки пасічникам зі стажем, а й початківцям та споживачам меду.

Честь і хвала трудівникам пасік, які приносять до столу українців неповторний дар землі та сонця. Плідної Вам співпраці, щедрого медозбору.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика