Незламна і єдина будь навіки, Україно!

 

День Незалежності України відзначається щороку 24 серпня на честь ухвалення Верховною Радою УРСР у 1991 році Акту проголошення незалежності України. Саме ця дата вважається датою відновлення незалежної держави Україна. До своєї незалежності наша країна йшла довгим шляхом і остаточно здобула її після проведення загальнонаціонального референдуму 1 грудня 1991 року.

Бібліотечні працівники продовжують цикл публікацій до свята з популяризації видань, що розраховані на широке коло читачів, з якими варто ознайомитись.

Однією з найбільш знаменних подій в Україні в наш час став Євромайдан (Революція гідності). Найголовнішим здобутком його є те, що він повернув країну в епіцентр світової політики. Він став логічною історичною крапкою у багатовіковому свідомому виборі українського народу – поверненні в європейську сім’ю.

Дуже важливо зберегти і передати нащадкам правду про події, настрої, трагедії і перемоги того часу. В цьому допомагають численні фото-, відео-, аудіосвідчення, детальна хронологія подій та індивідуальні історії тисяч учасників Революції гідності. І версія кожного з майданівців є правдивою, бо у кожного були своя роль, функції, мотиви.

Про Революцію гідності написано вже багато книг. Пропонуємо ознайомитись з деякими з них. Запрошуємо до відділу обслуговування користувачів (зала № 307).


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика