МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЖІНОК І ДІВЧАТ У НАУЦІ

Не існує галузі, де немає місця для жінок.

22 грудня 2015 року на 70-й сесії Генеральної Асамблеї ООН було затверджено свято - Міжнародний день жінок і дівчат у науці (International Day of Women and Girls in Science), який щорічно святкується 11 лютого. Свято засновано для того, щоб досягти повного і рівного доступу жінок і дівчаток до науки, а також забезпечити гендерну рівність і розширення прав і можливостей жінок і дівчат.

До міжнародного дня жінок і дівчат в науці у відділі документів з економічних і технічних наук Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки представлена інформаційна інсталяція «Це зробила ВОНА», що складається з виставки плакатів та перегляду літератури.

Виставка плакатів «Наука – це вона» є освітнім арт-проєктом STEM is FEM за підтримки міжнародних організацій ООН Жінки в Україні та Дитячого фонду ООН в Україні (ЮНІСЕФ). Плакати познайомлять вас із 12 героїнями, українськими жінками-науковцями, що досягли висот в різних STEM напрямках, зокрема математиці, інформатиці, фізиці, генетиці, кібернетиці, біології, тощо.

На перегляді літератури представлені видання про видатних жінок, які зробили вагомий внесок у досягнення науки, та прославились своїми відкриттями.

Ласкаво просимо на ознайомлення з інсталяцією!




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика