«Жива книжка»

До Дня Міжнародного рідної мови відділ краєзнавчої літератури і бібліографії провів акцію «Жива книжка» освітньо-культурологічної програми «Перлини малої батьківщини» (за угодою між Сумською обласною універсальною науковою бібліотекою і Сумським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти).

До акції долучилися вчителі української мови і літератури Сумської області.

Працівники бібліотеки познайомили присутніх з новими виданнями книгозбірні, які можуть бути використані вчителями при підготовці та проведенні уроків літератури. Методикою створення буктрейлерів за книгами українських авторів. Про спільні проєкти бібліотек з закладами освіти «Письменник іде до читача» Роменської центральної міської бібліотеки ім. Б. Антоненка-Давидовича і «Тарас Шевченко – для молоді» Охтирської публічної бібліотеки. З літературними краєзнавчими проєктами 2021 та 2022 року «Сумщина в краєзнавчих виданнях за 30 років незалежності1991–2021 рр.», «Шеченківські лауреати – уродженці Землі Сумської» та загальнообласним проєктом «Читаємо поезію Сумщини разом»: спільне прочитання мешканцями всіх територіальних громад книжки «Сумщина. Велика спадщина. Поезія».

В якості «живої книги» виступила поетеса Ольга Бражник. Представила на розсуд присутніх поезії зі своєї збірки «Якщо вона є». Присутні отримали масу позитивних емоцій від слухання поезій у виконанні автора.







Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика