ПРЕЗЕНТАЦІЯ книги «БЛАЖЕННІ ГНАНІ ЗА ПРАВДУ: репресії проти Православної церкви на Сумщині у 1920-1930-ті роки»

Автором, В’ячеславом Оліцьким - старшим викладачем кафедри історії України Сумського державного педагогічного університету ім. А. С. Макаренка, розглянуто репресії проти Православної церкви на Сумщині в 20-30-х рр. минулого століття в різних її аспектах: адміністративному, економічному, ідеологічному, політичному. Це грунтовний аналіз широкого кола архівних та опублікованих джерел, історіографічної бази.

Видання побачило світ з благословення Архієпископа Сумського і Охтирського Мефодія.

В’ячеслав Оліцький в деталях і на конкретних прикладах розповів, що саме стало поштовхом для початку роботи над книгою та як саме відбувалися репресії на Сумщині.

Про значимість книги і піднятих питань говрили Владика Мефодій, Сергій Дегтярьов – доктор історичних наук, професор Сумського державного університету, один із рецензентів видання, Олег Корнієнко – голова обласної організації Національної спілки краєзнавців України, Юрій Олійник – директор Державного архіву Сумської області. Свої побажання щодо продовження вивчення цієї теми висловили Дмитро Кудінов – доктор історичних наук, професор Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти та Лідія Шеремет.











Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика