З Вірменією в серці

З нагоди відзначення в Європі та Україні Року культурної спадщини у відділі мистецтв Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки відбулася творча зустріч з відомим кінорежисером, нашим земляком Валерієм Балаяном – автором фільму «Вірменська спадщина Європи».

Народ, який не має своєї культурної спадщини, не має майбутнього. Доля розкидала вірмен по всьому світу, але в серці кожного живе любов до свого коріння, до своєї історії, культури, традицій.

Валерій Балаян розповів про роботу над кінострічкою, яка мала на меті розкрити грандіозний культурний потенціал європейської вірменської культури, охоплюючи історичний період більш ніж в тисячу років.

Присутні дізналися багато цікавого про історію вірменського народу – одного з найстаріших християнських народів на Землі, переглянули уривки з фільму, ознайомилися з матеріалами книжкової експозиції, присвяченої унікальним пам’яткам вірменської культури, які можна побачити в Україні та європейських державах: Австрії, Німеччині, Польщі, Румунії, Угорщині.

Члени обласного товариства вірменської культури «Арцах» привітали батька Валерія Балаяна – старійшину вірменської громади Сумщини, відомого журналіста, письменника, краєзнавця Вазгена Христофоровича Балаяна, який 21 квітня відзначив свій 91-й день народження і вручили йому Почесну грамоту Спілки вірмен України.




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика