Співець слов’янської душі

В рамках проекту «Бібліотека – центр діалогу культур» відділ мистецтв Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Н.К. Крупської вже п’ятий рік підтримує плідні партнерські відносини з членами польського центру «Віра. Надія. Любов». Вшановуючи пам’ять великого польського поета Адама Міцкевича, в бібліотеці пройшов літературно-музичний вечір «Співець слов’янської душі», присвячений 215-річчю від дня народження митця. Представники польської громади підготували цікаву розповідь про життя і творчість поета, прочитали його вірші польською мовою. Викладач СВУМіК ім. Бортнянського Т.В.Подячева виконала для присутніх чудові музичні твори на скрипці.
Гостем вечора був кандидат мистецтвознавства, доцент факультету мистецтв СДПУ ім. Макаренка В. Ю. Панасюк, який розповів про творчість Адама Міцкевича.
Присутні на заході переглянули фільм та мультимедійну презентацію про життя поета та виставку, родзинкою якої була рідкісна книга – поема А. Міцкевича «Пан Тадеуш», що вийшла друком 1960 року у Варшаві. До ювілею поета вони підготували також біобібліографічний нарис «Адам Міцкевич у творчості українських композиторів».

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика