СТАН І ПЕРСПЕКТИВИ СУЧАСНОГО ТУРИЗМУ

 

29 листопада 2023 року фахівці відділу економічних, технічних та аграрних наук Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки долучилися в онлайновому режимі до участі у IX Міжнародній науково-практичній конференції молодих вчених «Стан і перспективи сучасного туризму», організаторами якої виступили науковці кафедри туризму і готельно-ресторанного сервісу Сумського державного педагогічного університету ім. А. С. Макаренка. Учасниками заходу були вчені вищих навчальних закладів України і зарубіжних країн, а також долучилися представники позашкільної освіти України.

Модератор – завідувач кафедри туризму і готельно-ресторанного сервісу СумДПУ ім. А. С. Макаренка Зігунова І. С. привітала і представила учасників конференції.

З вітальним словом до присутніх звернулися директор Навчально-наукового інституту фізичної культури СумДПУ ім. А. С. Макаренка Лянной М. О. та директор Департаменту культури, туризму та релігій Сумської обласної державної адміністрації Гладенко Ю. М.

На зеленому курсі як механізмі повоєнного відновлення сфери гостинності та туризму України зосередив увагу Гладенко Ю. М. Він підкреслив, що туризм виступає амбасадором зелених технологій і їх опрацювання дає можливість вийти на європейський ринок. Директор Департаменту також наголосив на важливій ролі туристичних маршрутів для оздоровлення та немедичної реабілітації населення та військових.

Програма конференції була надзвичайно актуальною і змістовною. Особливу зацікавленість викликали грунтовні доповіді викладачів університету Ксенофонтової М. М. про особливості професійної діяльності менеджера з туризму в нинішніх реаліях і Косик В. С. про вплив військового стану на розвиток туристичного бізнесу в Сумській області. Доповіді молодих вчених, магістрантів, які ділилися своїми дослідженнями, а фахівці туристичної галузі - напрацюваннями в непростих умовах воєнного стану і прикордоння, теж привернули неабияку увагу учасників і безліч запитань.

Вдячні організаторам науково-практичної конференції за запрошення і спікерам за змістовні, цікаві виступи. Бажаємо молодим вченим натхнення, креативних ідей, сміливих рішень, нових наукових досягнень.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика