Всесвітній день вторинної переробки

 

15 листопада у всьому світі відзначають День ресайклінгу або Всесвітній день вторинної переробки.
Головна мета цього Дня – привернути увагу населення планети до проблеми раціонального поводження з відходами і заохотити його до здачі паперу, скла, металу, тканин, пластику у вторинну переробку . Наприклад, із пластикових пляшок можна виготовити квіти чи вази, із тканин – ляльки, із гумових шин – прекрасні скульптурні фігури для оздоблення садів і парків. Із тканин, що вийшли із вжитку, роблять килимки чи еко-торбинки, із старої постілі – кухонні рушники.
У Сумській обласній універсальній науковій бібліотеці до Дня ресайклінгу була проведена гра «Еко-Мемо» з користувачами бібліотеки молодшого віку. Гра, створена активістами по боротьбі із забрудненням планети і адресована для всієї родини, навчає дітей і дорослих правильно сортувати сміття в повсякденному житті, екологічно свідомо відноситись до збереження навколишнього середовища.
З метою підготовки дітей до гри бібліотечні працівники продемонстрували їм відеопрезентацію про корисне використання відходів виробництва чи побутового сміття. Своєрідний флешмоб у кінці гри, в ході якого діти взялися за руки, створивши коло навкруг глобусу і символічно обійнявши земну кулю, спонукає відвідувачів бібліотеки до активних дій по збереженню флори і фауни планети Земля для наступних поколінь.










Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика