ВИСТАВКА ВИРОБІВ МАЙСТРИНЬ-РУКОДІЛЬНИЦЬ

                                                                              (до Всесвітнього дня рукоділля) 

Всесвітній день рукоділля присвячений майстрам, які вкладають свій творчий талант в вироби ручної роботи. Рукоділля набуває все більшої популярності як серед людей старшого покоління, так і серед молоді. Займаючись рукоділлям, кожен майстер відмежовує себе від зовнішніх проблем, забуває про негаразди. В кожний шедевр творець вкладає свою душу і відчуває при цьому позитивні емоції. Авторські роботи залишають свій слід в історії. Вироби відомих майстрів зберігаються в музеях світу, а невідомих - в сімейних музеях для нащадків.


ЮНЕСКО відносить рукоділля до списку всесвітньої культурної спадщини.
16 листопада 2023 року у відділі економічних, технічних та аграрних наук Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки відкрита виставка робіт майстринь-рукодільниць, вчителів трудового навчання Сумського закладу загальної середньої освіти спеціальної школи Сумської міської ради Шамоні В. В. і Шевченко М. О. «Творчість – джерело натхнення». На виставці представлені вишивка, паперові вироби, вироби із тканин - з різноманітними техніками виконання. Всі твори виконані у техніках: квілінг, печворк, вишивка бісером та хрестиком, м’яка іграшка, кінусайга. Всього на виставці представлений 61 виріб ручної роботи.
На відкриття виставки завітали представники благодійного фонду Карітас Суми, Сумського територіального центру «Берегиня» та користувачі бібліотеки. Учасників виставки надзвичайно зацікавили сучасні техніки рукоділля. На заході прозвучало багато запитань до майстринь і побажання організації майстер-класів у бібліотеці з використанням сучасних технік рукоділля.
Вітаємо всіх майстрів та майстринь зі святом - Всесвітнім днем рукоділля! Бажаємо майстрам творчого натхнення, наснаги і оптимізму!
Виставку можна відвідати до кінця листопада 2023 року. Запрошуємо вас до зали 304, де крім виставки робіт майстрів, ви знайдете чимало видань з питань сучасного рукоділля .































 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика