Герой України... До дня народження українського композитора Мирослава Скорика

 


У Сумській обласній універсальній науковій бібліотеці відбулося засідання клубу «Родинне коло». Фахівці бібліотеки організували культурно-мистецький захід «Герой України…», про найвідомішого у світі сучасного українського композитора – Мирослава Скорика.

М. Скорик – автор музики до більш як 40 фільмів, серед яких найпопулярніші – стрічка Сергія Параджанова «Тіні забутих предків» за повістю Михайла Коцюбинського, «Царівна» Ольги Кобилянської, «Камінний господар» Лесі Українки, «Енеїда» Івана Котляревського тощо.

Ще за життя композитор став легендою сучасної української класичної музики, а його незабутня «Мелодія» стала справжнім українським спротивом агресії російській федерації.

За традицією, з перших нот, присутні разом з музикознавцем Ганною Приходько поринули у світ музики з епохальної кінострічки «Тіні забутих предків», відчули дихання гір у знаменитій скрипковій «Карпатській рапсодії», перенеслись до Нью-Йорка, де у славетному «Карнегі-хол» відбулась світова прем’єра віолончельної «A-Ri-A» — квінтесенції класики та джазу тощо. Однією з перлин програми - знаменитий «Карпатський концерт», найяскравіше фольклорне творіння Скорика.

Бібліотекарі познайомили присутніх з цікавою біографією митця та його творчими досягненнями. Захід доповнила книжкова виставка «Мирослав Скорик - творець епохи», на якій представлена різноманітна література про життєвий та творчий шлях композитора.






Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика