ВІТАЄМО З ЮВІЛЕЄМ!


21 листопада відзначає свій ювілейний день народження відома сумська художниця декоративно-ужиткового мистецтва, Заслужений майстер народної творчості України, член Національної спілки майстрів народного мистецтва України Валентина Миколаївна КОЗДРОВСЬКА. Творчим середовищем майстрині стала Слобожанщина, яка припала до душі ще тоді, коли потрапила сюди після закінчення одеського вишу.

Валентина Миколаївна – засновниця і керівниця сумського міського Клубу писанкарів. Вона одна з перших розпочала відроджувати писанкарство на Сумщині. В 2012 році сумські майстри-писанкарі створили 4-метрову «Диво-писанку», яка здобула перше місце на Всеукраїнському конкурсі у номінації «Висока майстерність виконання».

Ще одна цікавинка її творчості – витинанки. До 1990-х років на Сумщині витинанкою, як видом декоративного мистецтва, ніхто з народних майстрів не займався. Валентина Миколаївна, разом з командою майстрів започаткували і цей вид мистецтва. Згодом на різдвяних виставках з’явились тематичні, сюжетно-орнаментальні композиції завдовжки 3 метри.

Її твори – це захоплений погляд на багату різноманітність мистецтва, досконалу красу, гармонію, а величезні витинанки дають відчуття казкової феєрії.

Валентина Коздровська активно популяризує народне мистецтво на виставках, фестивалях, конкурсах та має безліч нагород. Творче надбання майстрині – близько півтори тисячі виробів різної тематики та безліч ідей на майбутнє.

Щиро вітаємо Валентину Миколаївну з днем народження! Бажаємо міцного здоров’я, мирного неба, натхнення та здійснення творчих задумів!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика