ВІТАЄМО З ЮВІЛЕЄМ!



Сьогодні ми щиро вітаємо із 45-річчям – Навчально-науковий інститут культури і мистецтв Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка – неймовірно здібних студентів, досвідчених викладачів та висококваліфікованих випускників.

Сумський державний педагогічний університет імені А. С. Макаренка – один із найстаріших закладів вищої освіти Слобожанщини.

Пройшовши славний історичний шлях, зберігаючи традиції, університет впевнено крокує до сторічного ювілею у 2024 році.

А кожен ювілей – це свято багатьох людей, які своїми здобутками примножують славу й високе реноме своєї Alma Mater: студентів, якими завжди пишається педагогічний університет; випускників, які заклали основи сучасного обличчя СумДПУ як однієї з авторитетних та відомих науково-освітніх інституцій України.

Організаційна структура університету складає чотири інститути. Один із них, Навчально-науковий інститут культури і мистецтв, святкує своє 45-річчя.

День народження – це чудовий привід радіти успіхам та пишатись досягненнями.

Усі ці роки були сповнені знаменними подіями для всіх, хто навчався, працював й нині є частиною дружнього колективу.

Музично-педагогічне відділення було створено у 1978 р. при філологічному факультеті СумДПІ ім. А. С. Макаренка. Його засновником став кандидат мистецтвознавства, фольклорист Валентин Дубравін.

Створення такої структури було на часі, бо викладання музики і співів було включено до шкільних програм і фахівці-педагоги з мистецтва були вкрай потрібні. У нашому регіоні музично-педагогічне відділення на той час стало єдиним осередком такої освіти. 1982 року відділення було реорганізоване у музично-педагогічний факультет, а 2000-го – у факультет мистецтв. З 2016-го року цей підрозділ став Навчально-науковим інститутом культури і мистецтв.

Сьогодні він об’єднує чотири кафедри – музикознавства та культурології, хореографії та музичного мистецтва, образотворчого мистецтва та дизайну, сценічного мистецтва, естради та методики режисерування, які проводять освітню, творчу та наукову види діяльності. Успішна робота кафедр функціонує завдяки злагодженому колективу викладачів та студентів.

Творчі колективи кафедр, студенти-вокалісти та інструменталісти беруть участь у мистецьких проєктах та заходах, виступають на сценах сумських театрів, філармонії, Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки. Також студенти та викладачі факультету мистецтв беруть активну участь у численних фестивалях та конкурсах, стають лауреатами та отримують призові місця. Їх майстерність відзначена медалями, дипломами і грамотами.

Серед таких колективів: фольклорний гурт автентичного співу «Серпанок» (керівник О. В. Гончаренко); Ансамбль скрипалів (керівник О. К. Зав`ялова); Жіночий хор (керівник Є. В. Карпенко); Народний театр-студія естрадного вокалу «Екстрім» (керівник Н. А. Фоломєєва); Народна академічна хорова капела (худ. керівник І. П. Заболотний); Ансамбль духових та ударних інструментів (керівник Ю. М. Пахомов); Дует баяністів (керівник А. Ю. Єрьоменко); Хореографічний колектив «Maximus» (керівник А. І. Максименко).

Багаторічні плідні контакти поєднують НІІ культури і мистецтв з Обласною універсальною науковою бібліотекою. Доброю традицією стало проведення на базі бібліотеки наукових конференцій та семінарів, які спрямовані на популяризацію сучасних наукових видань та поповнення фондів наукової бібліотеки.

ННІ культури і мистецтв сьогодні – це історія і класика, розвиток та інновації, відкритість і мобільність. До того ж, викладачі та студенти інституту творять його сучасність і закладають міцне підґрунтя для перспективного майбутнього.

Щиро вітаємо весь колектив з ювілеєм!

Хай всі, хто прагне працювати заради добробуту та процвітання України, – облагороджує та звеличує свою професію, збагачує безцінне надбання української педагогіки та мистецтва!

 


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика