Сучасні інформаційно-бібліотечні технології на допомогу студентам



До книгозбірні завітали студенти першого курсу факультету журналістики СумДУ. Екскурсія розпочалась з цікавої розповіді про найбільшу бібліотеку області, яка може забезпечити інформаційні, науково-дослідні, освітні та дозвіллєві потреби молоді. Майбутні журналісти познайомились із різноманітними можливостями наукової бібліотеки для студентів – інформаційними, технологічними, соціокультурними. Фахівці бібліотеки познайомили молодь з оновленим сайтом бібліотеки, особливостями пошуку інформації в електронному каталозі, традиційних каталогах та картотеках. Розповіли про власні інформаційні ресурси: бази даних, колекцію оцифрованих документів, сторінки у соцмережах.

Велику увагу приділяли промоції читання, познайомили з цікавими виданнями книжкової колекції бібліотеки, яка налічує понад 500 000 примірників. Першокурсники приємно вражені новітніми технологіями – 3D-принтером, 3D-ручками та неймовірними можливостями 3-D програм інтерактивного столу у відділі документів іноземними мовами.

Фахівці познайомили студентів з інформаційними ресурсами відділу краєзнавчої літератури: фондом краєзнавчих документів, безцінним довідковим апаратом, краєзнавчими бібліографічними посібниками.

























Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика