Бабин Яр: роки скорботи

 

Кожного року 29 вересня в Україні відзначається День пам’яті жертв Бабиного Яру. 82 роки тому на колишній околиці Києва фашисти розпочали масові розстріли єврейського населення столиці. Упродовж двох років урочище Бабиного Яру стало місцем постійних розстрілів і захоронень, які проводилися гітлерівцями і поліцією окупаційної влади. У 1946 році на Нюрнберзькому процесі наводилася приблизна цифра від 100 до 200 тисяч убитих за етнічною ознакою – українських євреїв та циган, мирного населення, підпільників, членів ОУН.

До роковин трагедії у відділі обслуговування користувачів Сумської ОУНБ розгорнуто книжкову виставку «Бабин Яр: роки скорботи». На ній представлені монографії, матеріали наукових конференцій, фотодокументи, науковий часопис «Голокост і сучасність», поетичні твори, що розкривають тему трагедії Бабиного Яру, котра увійшла в історію як одна з наймасовіших акцій знищення мирного населення під час Другої світової війни.

Бабин Яр став назавжди символом Катастрофи і Єврейського Голокосту в Європі. Час може зарубцювати рани. Та він безсилий загасити пам’ять.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика