Інформаційні ресурси Сумської ОУНБ для першокурсників

Сьогодні до Сумської ОУНБ завітали студенти І курсу факультету іноземної філології та соціальних комунікацій СумДУ. Наша книгозбірня вже багато років поспіль виступає надійним помічником студентів у навчанні, творчому пошуку та пізнанні наукових таємниць. Мандруючи залами майбутні перекладачі знайомились з різноманітними можливостями сучасної книгозбірні – інформаційними, технологічними, соціокультурними, дізнались про її історичне минуле. У відділі документів іноземними мовами познайомилися з новітніми технологіями – 3D-принтером, 3D-ручками та неймовірними можливостями 3-D програм інтерактивного столу. Книжкова колекція бібліотеки налічує більше п’ятсот тисяч примірників наукової, навчальної та художньої літератури, а також рідкісні та цінні видання. У відділі зберігання фондів особливо цікавим і змістовним стало знайомство з рідкісними, раритетними скарбами бібліотеки, вік яких сягає близько 200 років.

Для студентів проведено бібліотечний урок «Інформаційний простір наукової бібліотеки» – першокурсники навчалися знаходити потрібну інформацію за допомогою електронних ресурсів та онлайн-сервісів, працювати з довідково-пошуковим апаратом бібліотеки.

Безмежно вдячні за багаторічну співпрацю доктору філологічних наук, професору кафедри журналістики та філології СумДУ Ірині Рудольфівні Жиленко.







 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика