ПЕРЕХОДЬ НА УКРАЇНСЬКУ!

Після літньої перерви в Сумській ОУНБ поновив свою роботу клуб «Мовне коло».

Для охочих вивчати та удосконалювати українську мову засідання провела Олена Іщенко – доктор філософії за спеціальністю «Філологія», асистент кафедри журналістики та філології Сумського державного університету.

Говорили про літературну українську мову, котра обслуговує всі сфери суспільства, її витоки та історію. Були розглянуті питання культури мовлення та комунікативного етикету. Коли і як привітатися, попрощатися? До кого і в якій формі звернутися, що і кому побажати?

Одним з показників культури усного мовлення є дотримання норм наголошення й вимови. Розглянули дану тему, виконали вправи та завдання. Присутні ознайомились з деякими довідковими виданнями з фонду бібліотеки, котрі викладачка рекомендувала для використання.

Наостанок пані Олена від імені кафедри журналістики та філології СумДУ подарувала бібліотеці книгу Мустафи Найєма «Двобій за правду. Правила інтерв’ю Мустафи Найєма». Велика вдячність нашим партнерам за поповнення фондів книгозбірні сучасними україномовними виданнями, особливо напередодні свята Всеукраїнського дня бібліотек.

Запрошуємо всіх бажаючих на наступні засідання!

          


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика