ДЕНЬ ПРАЦІВНИКІВ РАКЕТНО-КОСМІЧНОЇ ГАЛУЗІ УКРАЇНИ

12 квітня відзначається День працівників ракетно-космічної галузі України та Всесвітній день авіації і космонавтики. Це свято об’єднує минуле, сьогодення і майбутнє людей Землі.

У Відділ економічних, технічних та аграрних наук представлені видання про українських вчених, які зробили величезний внесок у розвиток космонавтики.
Ігор Сікорський - всесвітньо відомий авіаконструктор, творець гелікоптерів. Він створив цілий ряд літальних апаратів, серед яких виділяються перші у світі багатомоторні літаки “Гранд” та “Ілля Муромець”.
 
Юрій Кондратюк (Олександр Гнатович Шаргей) - одним із перших українських вчених-винахідників створив теорію космічних польотів, розрахував оптимальну траєкторію космічного корабля для польоту до Місяця. Запропонована ним траєкторія отримала назву «траси Кондратюка».

Сергій Павлович Корольов - видатний конструктор і вчений, що працював в галузі ракетно-космічної техніки. Під його керівництвом було запущено першу міжконтинентальну балістичну ракету, перший штучний супутник Землі, відбувся перший політ людини в космос та вихід людини в космос. Його конструкторські розробки представляють величезну цінність для розвитку світової та вітчизняної ракетної галузі. Досягнення Сергія Корольова у космічній галузі порівнюють із заслугами Ейнштейна у фізиці.

Павло Попович - перший українець, який здійснив свій політ у космос 12 серпня 1962 року на кораблі “Восток-4”. Він став восьмою людиною у світі, яка здійснила політ у космос. Леонід Костянтинович Каденюк - перший громадянин незалежної України, який побував в космосі. Це перший і єдиний космонавт незалежноїУкраїни, Герой України. Він провів у космосі 15 діб на борту американського шаттла Коламбія у 1997 році. Завдяки Каденюку Л.К. в космосі вперше було розгорнуто державний прапор України і прозвучав наш гімн.

Вітаємо з професійним святом вчених та фахівців космічної галузі, конструкторів та інженерно-технічних працівників, - усіх, хто своєю працею примножує славу України в освоєнні мирного космосу. Бажаємо незмінно чистого і мирного неба та втілення ваших неземних мрій! Хай все буде космічно!

Запрошуємо до Відділу документів економічних, технічних та аграрних наук (зал № 304) познайомитись з виданнями про визначних вітчизняних дослідників космосу.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика