КНИГА – СИЛА, ЩО РУХАЄ СВІТОМ

Хто полюбить книгу, той
далеко піде у своєму розвитку
(Шевченко Т. Г.)



Всесвітній день книги та авторського права відзначається щорічно з 1995 року 23 квітня з метою поширення і збереження знань за допомогою книги.

Книга – найліпший путівник у галузі знань. Вона - незамінний носій інформації, який є вікном у просторі та часі, відкриває перед нами різні цивілізації і соціальні культури. Завдяки їй ми не тільки отримуємо простий доступ до ідей, цінностей, ми торкаємося до справжніх творчих досягнень.

Це свято авторів, видавців, критиків, бібліотекарів, вчителів, читачів і всіх-всіх, хто зв’язаний з книгою і книговиданням.

Авторське право – один із засобів охорони інтелектуальної власності, набір прав, наданих авторам оригінальних творів. Інтелектуальна власність охоплює всі творіння людського розуму – письмові, музичні, живописні, драматичні, хореографічні твори, фільми та мультимедійні продукти, комп’ютерні програми.

На відкритому перегляді «Книга – сила, що рухає світом», організованому в Сумській обласній універсальній науковій бібліотеці, відвідувачі мали змогу ознайомитись з оригінальними творами авторів різноманітної тематики.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика